Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

Bereken nu

Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

1.

Wat zijn uw jaarlijkse energiekosten?

€ 50.000

In welke branche bent u werkzaam?

2.

In welke branche bent u werkzaam?

Zorg psych. ziekenhuizen
3.

Uit hoeveel locaties bestaat uw organisatie?

5
Bereken mijn besparing

U kunt ook gegarandeerd energiekosten besparen!

Op basis van uw gegevens lijkt een besparing voor uw bedrijf mogelijk. Vul uw gegevens in en wij sturen u een vrijblijvende besparingscalculatie toe.

Vul aub alle verplichte velden in.* verplichte velden
Neem contact met mij op

Wat is EED?

Per 2012 is de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vastgesteld. Doel van de EED is een 20% lager Europees energieverbruik in 2020, en bevat verplichtingen waaraan organisaties moeten voldoen. Zo moeten de meeste organisaties welke meer dan 250 Fte’s hebben elke 4 jaar de zogenaamde energie-audit laten uitvoeren en jaarlijks een interne audit.

Met de energie-audit moet de organisatie informatie verzamelen over het actuele energieverbruik. De energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle bestaande energiestromen binnen de organisatie en bestaat uit:

  • een overzicht van alle bestaande energiestromen inclusief vervoer;
  • de belangrijkste factoren die het energieverbruik beïnvloeden;
  • mogelijke kosteneffectieve energiebesparingsmaatregelen;
  • het energiebesparingspotentieel van de organisatie voor de komende 4 jaar.

Indien u veel locaties heeft kan u een zogenaamd concernplan opstellen. Voor alle grote locaties die meer dan 200.000 kWh per jaar en/of 75.000m3 gas per jaar gebruiken moet u alle erkende maatregelen in kaart brengen. Voor de middelgrote en kleine locaties kan u volstaan met het inventariseren van enkele goed presterende, gemiddeld presterende en slecht presterende locaties en de bevindingen vertalen naar een verbeterproces welke leidt tot het terugdringen van de CO2 uitstoot van beide groepen locaties. Dan hoeft de organisatie niet alle locaties te bezoeken en de erkende maatregelen te inventariseren en bespaart veel tijd en geld. U kan een dergelijk concernplan voorleggen aan het zogenaamde Kernteam EED voor een pre-advies. 

Het Kernteam beoordeelt het concernplan en maakt een pre-advies voor het bevoegd gezag, maar is niet bindend. Het bevoegd gezag/de handhaver kan het pre-advies naast zich neerleggen, maar gebeurd niet vaak.

Wij helpen u graag om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op energiegebied zoals het vier jaarlijks opstellen van het energie-audit rapport en alle bijbehorende activiteiten zoals het inventariseren van de erkende maatregelen.

Vraag de white paper Energiemanagement aan

* verplichte velden
Neem contact met mij op

Meer informatie?
Wij helpen u natuurlijk graag.

Contacteer ons

Vandaag besparen
onze klanten

Brochure

Vrijblijvend brochure aanvragen

Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.