Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

Bereken nu

Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

1.

Wat zijn uw jaarlijkse energiekosten?

€ 50.000

In welke branche bent u werkzaam?

2.

In welke branche bent u werkzaam?

Zorg psych. ziekenhuizen
3.

Uit hoeveel locaties bestaat uw organisatie?

5
Bereken mijn besparing

U kunt ook gegarandeerd energiekosten besparen!

Op basis van uw gegevens lijkt een besparing voor uw bedrijf mogelijk. Vul uw gegevens in en wij sturen u een vrijblijvende besparingscalculatie toe.

Vul aub alle verplichte velden in.* verplichte velden
Neem contact met mij op

Verplichte energiebesparende maatregelen voor de horeca

Horecabedrijven worden verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen, wanneer zij per jaar meer elektriciteit verbruiken dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas. De overheid gaat vanaf volgend jaar hier strenger op controleren via een meldingsplicht.

Verplichte energiebesparende maatregelen voor de horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) raadt ondernemers aan om hier bijtijds mee aan de slag te gaan. Sinds 1 juli 2017 geldt de Erkende Maatregelenlijst Horeca, een lijst met maatregelen die genomen kunnen worden om energie te besparen. KHN meldt: “De Erkende Maatregelenlijst is een handreiking, het gebruik is dus niet verplicht. Maar het gemak ervan is, dat als een ondernemer de lijst opvolgt, die voldoet aan de voorwaarden van de wettelijke verplichting.” 

Vanaf 2019 gaat er ook een meldingsplicht gelden, wat betekent dat horecaondernemers per 1 juli 2019 bij de regionale uitvoeringsdiensten moeten hebben gemeld welke maatregelen er zijn genomen om energie te besparen. Begin 2019 komt er internettool om deze melding te doen en de genomen maatregelen door te voeren via een afvinklijst. 

KHN: ‘Wij verwachten dat veel horecabedrijven nog het nodige moeten doen om maatregelen te nemen om energie te besparen. Dat betekent dat het komend jaar waarschijnlijk een groot beroep zal worden gedaan op installatiebedrijven. Ons advies is om daar rekening mee te houden. Begin dus tijdig met het in beeld brengen van maatregelen die u moet nemen en het uitvoeren van die maatregelen. Bij het niet-tijdig nakomen van de meldingsplicht of de te nemen maatregelen kan een dwangsom worden opgelegd.’

Bron: nieuwsbrief Engie 3-8-2018

Monica Gaastra en Jesper Kloeke - Facilicom

De CO2 Prestatieladder op het FMN - Facility Management Nederland

Invoering NTA 8800 - Check (de waarde en geldigheid van) je label!

Invoering NTA 8800 - Check (de waarde en geldigheid van) je label!

Meer weten over Facilicom Energiemanagement? Wij helpen u graag!

* verplichte velden
Neem contact met mij op

Meer informatie?
Wij helpen u natuurlijk graag.

Contacteer ons