Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

Bereken nu

Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

1.

Wat zijn uw jaarlijkse energiekosten?

€ 50.000

In welke branche bent u werkzaam?

2.

In welke branche bent u werkzaam?

Zorg psych. ziekenhuizen
3.

Uit hoeveel locaties bestaat uw organisatie?

5
Bereken mijn besparing

U kunt ook gegarandeerd energiekosten besparen!

Op basis van uw gegevens lijkt een besparing voor uw bedrijf mogelijk. Vul uw gegevens in en wij sturen u een vrijblijvende besparingscalculatie toe.

Vul aub alle verplichte velden in.* verplichte velden
Neem contact met mij op

Besparing Energiemanagement

Door de huidige situatie is het nog belangrijker om grip op je data en kosten te krijgen. Dit geldt ook voor de energiekosten. Facilicom Energiemanagement kan hierbij helpen met verschillende diensten.

Energiemonitoring
Door het monitoren en analyseren van de verbruiksdata worden besparingen inzichtelijk gemaakt en voorkomen dat installaties op de verkeerde wijze worden ingesteld. De investeringskosten zijn laag ten opzichten van de besparingen, die gemiddeld op 20-30% van het energieverbruik liggen. Daarnaast is energiemonitoring vanaf 1 januari 2018 verplicht voor gebouwen met een jaarverbruik van > 50.000 kWh of 25.000 m3 gas.
 
Na het analyseren van de verbruiksdata, dient de juiste vervolgactie hieraan gegeven te worden door de instellingen van de installaties of het GBS door te voeren. Deze acties kunnen ook door FEM worden uitgevoerd.
 
Factuurcontrole
Door een controle uit te voeren op alle inkomende energiefacturen, wordt er een financiële besparing behaald. Daarnaast wordt er inzichtelijk gemaakt of het mogelijk is om energiebelasting terug te vorderen, per locatie kan dit oplopen tot € 3.300 per jaar, waarbij de energiebelasting voor 5 jaar kan worden teruggevraagd.
 
Wet en regelgeving
Op het gebied van verduurzaming zijn er diverse wetten en regelgeving opgesteld door de overheid, Facilicom heeft de kennis in huis om organisaties te laten voldoen aan deze wetten en regelgeving zoals de EED, Informatieplicht en Energielabels.

Besparing Energiemanagement

Energiemanager
Om bovenstaande aspecten in goede banen te leiden, kan een specialistische energieconsultant binnen een organisatie plaatsnemen. Er wordt dan een plan opgesteld voor het uitvoeren van de werkzaamheden in chronologische volgorde, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van besparingen, natuurlijke momenten en kunnen werkzaamheden gecombineerd worden uitgevoerd om zo kosten te besparen. Daarnaast wordt er inzicht gecreëerd in de financiële en energetische besparingen van de genomen acties.
 
Ook kan er voor langer termijn en visie worden gecreëerd wat wordt vastgelegd in een beleidsdocument, zodat verduurzaming een prominente rol gaat spelen. Vandaag de dag hoeft verduurzaming niet enkel geld te kosten, maar kan er met de juiste insteek op langer termijn aan worden verdient!
 

Monica Gaastra en Jesper Kloeke - Facilicom

De CO2 Prestatieladder op het FMN - Facility Management Nederland

Invoering NTA 8800 - Check (de waarde en geldigheid van) je label!

Invoering NTA 8800 - Check (de waarde en geldigheid van) je label!

Meer weten over Facilicom Energiemanagement? Wij helpen u graag!

* verplichte velden
Neem contact met mij op

Meer informatie?
Wij helpen u natuurlijk graag.

Contacteer ons