Workshop informatieplicht energiebesparing

Datum: 25-09-2019
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: B30, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag

Workshop: hoe voldoe ik aan de informatieplicht energiebesparing voor 5 december?

Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kwh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 geldt daar nog een wettelijke verplichting voor. U moet namelijk vóór die datum rapporteren in het eLoket van RVO welke maatregelen u heeft uitgevoerd. Dit biedt een mooie handreiking om besparingskansen in kaart te brengen.

Heeft u een organisatie met meer dan 250 fte of meer dan 50 miljoen omzet, dan bent u EED plichtig, maar moet u ook aan de informatieplicht voldoen. Hier heeft u meer tijd voor gekregen omdat dit vaak meerdere locaties zijn. De deadline voor EED plichtige organisaties is op 5 december.

In deze workshop:

  • Wordt u geïnformeerd over de verplichtingen vanuit de wet milieubeheer en de informatieplicht energiebesparing
  • Gaat u aan de slag met de informatieplicht voor uw eigen bedrijf en na afloop van de workshop heeft u een beter idee wat de informatieplicht voor u inhoudt. 
  • Collectieve oplossingen voor besparingsmaatregelen (energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS), LED lampen)
  • Daarnaast zullen er ook andere duurzame oplossingen worden besproken, denk aan circulaire oplossingen voor uw organisatie of duurzaam ondernemen.
Workshop Informatieplicht Engergiebesparing
* verplichte velden
Ik schrijf me in