Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

Bereken nu

Wat kan uw organisatie gegarandeerd besparen?

1.

Wat zijn uw jaarlijkse energiekosten?

€ 50.000

In welke branche bent u werkzaam?

2.

In welke branche bent u werkzaam?

Zorg psych. ziekenhuizen
3.

Uit hoeveel locaties bestaat uw organisatie?

5
Bereken mijn besparing

Uw besparing

1. Jaarlijkse energiekosten
€ 25.000,-
2. Branche keuze
Onderwijs
3. Aantal locaties
15 locaties

Vul aub alle verplichte velden in.* verplichte velden
Neem contact met mij op

Gemeenten

Gemeenten vervullen een voorbeeldfunctie en laten zelf zien hoe te komen tot een CO2 neutrale organisatie.

Gemeenten hebben afgesproken dat zij in 2040 CO2 neutraal zijn. Alle technische oplossingen en financiële middelen zijn voorhanden om dat te realiseren, maar de grote uitdaging is hoe dat allemaal te organiseren.

Gemeenten

Overheidsorganisaties zoals gemeenten zijn zodanig georganiseerd dat medewerkers die direct of indirect invloed hebben op het verduurzamen van de organisatie meestal zijn verdeeld over verschillende afdelingen. Zo zijn er medewerkers verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de bestaande installaties en zij bepalen op natuurlijke momenten of de gemeente de installaties vervangt door energiezuinige alternatieven, of niet. Weer andere medewerkers zijn verantwoordelijk voor nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties. Tenslotte hebben gemeenten vaak medewerkers die verantwoordelijk zijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen waaronder CO2 reductie.

In het beste geval coördineert een medewerker van de gemeente de activiteiten van de verschillende afdelingen welke het verduurzamen van de energievoorziening sterk beïnvloeden. Door met alle afdelingen samen het CO2 reductiebeleid op te stellen inclusief (sub)doelstellingen en bijbehorende strategie is de ambtelijke organisatie in staat CO2 neutraliteit in 2040 te realiseren. Door bestaande budgetten op natuurlijke momenten te koppelen aan energiebesparingsplannen is dat binnen 15 jaar mogelijk.  

Facilicom begeleidt gemeenten bij het ontwikkelen van beleid, (sub)doelstellingen en strategie, maar ook bij het analyseren van meetdata slimme meters, opstellen van energie labels en energiebesparingsplannen zoals erkende maatregelrapporten en maatwerkrapporten. Wij kunnen u ook ondersteunen bij het koppelen van energiebesparingsplannen aan het Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP) waardoor u natuurlijke momenten optimaal benut. Door inzet van onze webapplicatie Bespaar heeft u alle informatie overzichtelijk bij elkaar en voldoet uw organisatie aan de EED en Wet Milieubeheer.

Naar branche overzicht

Vandaag besparen
onze klanten

Meer informatie?
Wij staan u graag te woord!

* verplichte velden
Neem contact met mij op Leave this field empty

Meer informatie?
Wij helpen u natuurlijk graag.

Klik hier